2019 Yılında Şimdiye Kadar Kaç Kripto Para Borsası Hacklendi ve Zarar Ne Kadar?

2019 yılında hacklenen kripto para borsaları hangileri?

Kripto para sektörü 2018 yılındaki düşüş sonrası 2019 yılının ilk ayından beri toparlanma sinyalleri göstermekte. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarından itibaren değerini ikiye katlayan Bitcoin neredeyse bütün piyasaya can oldu ve kripto para piyasasının toplam hacmi 2019 yılının rekorunu kırdı.

Bitcoin fiyatı da geçtiğimiz Pazar günü 13 ayın rekorunu kırdı ve 9.300 dolar üstüne çıktı. Doğal olarak sektörün böylesine değer artışı kötü amaçlı kişilerin de iştahını cezbetti ve 2019 yılında toplamda 6 kripto para borsası hacklendi.

Bilindiği üzere ilk olarak bir zamanların popüler kripto para borsası Cryptopia hacklenmiş ve hackerlar 2 hafta süre kadar borsanın cüzdanlarını adeta sömürmüştü. Daha sonra Coinmama, ondan sonra Dragonex ve Güney Kore’nin en büyük iki borsasından biri olan Bithumb saldırıya kurban gitti. Bithumb aslında son 2 yılda üçüncü kez hacklendi ve bu seferki saldırıda bunun arkasında içeriden birilerinin olduğunu düşünmekte.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance’nin hacklenmesi piyasada beklendiği gibi sert bir etki bırakmasa da, önemli bir olay olarak tarihe geçti. Son olarak 18.473 hesabın hacklendiği Gatehub, yılın 6. kripto para borsası hacklenmesi olayı olarak grafikteki yerini aldı.